Община Русе получи покана за сключване на договор за финансиране на проектно предложение за изграждане на Международен младежки център-Русе в сградата на бившия Дом на учителя на ул. „Александровска“ 29. Финансирането е с малко над 4 милиона лева европейски пари по Националния план за възстановяване и устойчивост.
Проектът предвижда да се извърши основен ремонт на занемарената от много години сграда, както и вътрешно реновиране и преустройство. Ще бъде закупено нужното съвременно и мултифункционално обзавеждане и оборудване, което да отговаря на нуждите на младите хора. Сградата ще бъде пригодена за използване и от лица с физически увреждания.
    С извършването на ремонта в Международния младежки център ще бъдат обособени стаи със самостоятелен санитарен възел за настаняване на 16 лица. Предвидено е и помещение за хранене на 36 души със съответното кухненско оборудване. Ще има зала със система за симултанен превод с възможности за обучения и срещи с капацитет 100 човека, както и зали за различни обучения с капацитет до 36 участници. В двора ще бъде осигурено пространство за провеждане на събития на открито. 
Сградата е архитектурен паметник на културата реставрацията й ще промени облика на главната пешеходна улица в Русе.