Русенците Благовеста Ценова, Гергана Манолова, Мария Христова и Михаил Станев прекараха няколко седмици в Бостън и Ню Йорк и участваха в елитна програма на университета Бабсън Колидж - водещ в образованието в областта на предприемачеството, чиято цел е допълнително да развие лидерските уменията на изявени млади професионалисти. Те са сред 17-те българи, които успешно преминаха през три силно конкурентни кръга, впечатлявайки журито със своите изключителни умения, опит и лидерски потенциал. Всеки от тях развива обществено значими проекти в различни области, с които се надяват средата в Русе, както и в страната, да стават все по-добра. 
Благовеста Ценова е активна в НПО сектора в Русе. Председател е на неправителствената организация „Европейски инициативи без граници“, която работи по разнообразни програми в областта на детското образование, с фокус иновации в образованието. Създател е на редица образователни продукти и услуги за деца, както и на едно от емблематичните места в Русе - Дворецът на децата, посветет на придобиването на знания, умения и на личностното израстване за деца. В момента Благовеста е докторант по политически науки в Русенския университет. Получавала е редица национални и международни награди за дейността си.
Гергана Манолова е директор „Международно сътрудничество и бизнес отношения“ в русенската енергийна компания „М-Газ“ ЕООД, оперираща в сферата на природния газ. Активно работи по темата ESG - екологично, социално и корпоративно управление. Успешно си сътрудничи с неправителствената организация Съвет на жените в бизнеса в България, с които организира първата в България академия за многообразие, равнопоставеност и включване. В тази тематика насочва изследванията си като докторант на Стопанския факултет на Софийския университет.
Мария Христова е юрист, завършила е и магистратура дигитализация в земеделието, основател на неправителствена инициатива, наречена Agriventures, създадена с мисията да подобри предприемаческата екосистема в земеделието и храните, да увеличи пазарната реализация на научните изследвания, да подкрепя стартиращи иновативни компании в областта на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и биотехнологиите в реализирането и разработването на идеи, както и да подкрепя жени предприемачи в прилагането на дълбоки технологии чрез намиране на възможности за финансиране на идеи в Европа. Родена е в земеделско семейство в Кубрат, учи в Русе в Училището за европейски езици, а обхватът на инициативата й покрива цялата страна и цели да насърчи повече млади хора да се занимават със земеделие и иновативни идеи. 
Михаил Станев е мениджър Бизнес развитие в най-голямата европейска индустриална асоциация, където подкрепя производствени компании да ускорят и трансформират бизнеса си, като разрастнат своята дейност на европейско ниво и получат достъп до различни механизми за развитие на бизнеса и продажбите. Михаил също така подпомага сътрудничеството между стартиращи компании с производствени решения и корпорации, с цел по-бързо и ефективно внедряване на иновации в производствения сектор. Той завършва Виенския икономически университет със специалностите „Икономика и бизнес“ и „Управление на вериги за доставки“. Проектът му в програмата в САЩ е свързан с развитието на производствената индустрия в русенския регион.
Българската група прекара няколко седмици в Щатите, където освен обучението, успя да се срещне с видни американски политици, посланици и представители на неправителствения и частния сектор. Освен придобиване на нови знания, програмата цели да засили сътрудничеството между представителите на НПО, частния и публичния сектор в страната. 
В предходното издание на програмата двама русенци бяха избрани като участници в престижната програма на Фондация „Америка за България“ в САЩ - Петър Ванев и Георги Къдрев. Петър Ванев е главен инспектор в ОД на МВР. Непрекъснато учещ се човек с интереси в областта на превенцията на престъпността, радикализацията и престъпленията сред младите хора, безопасното използване на интернет и социалните медии от учениците, развитието на добрите административни практики в държавната администрация и институционалното и международното сътрудничество. Георги Къдрев е съосновател и главен изпълнителен директор на Imagga Technologies и Kelvin Health - спечелили световни награди дълбоко технологични компании, фокусирани върху практическото приложение на изкуствения интелект за разпознаване на изображения, напоследък в областта на медицинските изображения.