Щабът на „Левски“ /София/ не заяви тренировка на терен в Русе преди утрешния осминафинален мач от турнира за купата на България срещу „Дунав“, научи „Утро“. Столичани ще проведат днес от 11 часа открито занимание на своята база, след което ще тръгнат към нашия град.
Очакваният с огромен интерес двубой ще започне в 18 часа в сряда. Победителят ще гостува в следващия етап на „Хебър“ /Пазарджик/.
Последните новини гласят, че софийският град ще бъде лишен от доста основни футболисти. Десният бек Жереми Петрис е наказан с лишаване на права за 1 мач, централният защитник Хосе Кордоба е с националния отбор на Панама, левият бранител Цунами и център-халфът Кристиян Димитров са контузени, но Димитров все пак ще пътува за Русе. В групата на защитниците ще са Патрик-Габриел Галчев и Ван дер Каап, които ще започнат като титуляри в отбрана.
Аут за мача в Русе ще са и трима футболисти с ангажименти към младежкия национален тим - русенецът Преслав Бачев, Асен Митков и вратарят Пламен Андреев. Днес те ще вземат участие в мача срещу Андора, след като преди 3 дни бяха титуляри в евроквалификацията срещу Сърбия - 0:0.
При тези обстоятелства най-притеснен трябва да е старши треньорът на „Левски“ Николай Костов. Неговите позиции бяха поразклатени след последните не особено добри резултати на отбора. Появиха се и дежурните критикари от редиците на „сините“ ветерани. Все пак Костов разполага в резерв с играчи, за каквито могат да мечтаят много специалисти.
„Няма какво толкова да кажа. Чака ни мач срещу голям отбор. Готвим са нормално. Силно се надявам на голяма подкрепа от публиката“, заяви за „Утро“ председателят на УС на „Дунав“ и помощник треньор Диян Димов.
Той добави, че е с добри впечатления от дошлия на проби украински халф Станислав Нечипоренко.
„Това, което виждам след няколко тренировки, ми допада. Украинецът ще остане при нас поне още една седмица“, уточни Димов.