Футболистите на „Дунав“ играят в неделя от 18 часа сложен домакински мач срещу „Монтана“. Русенският отбор ще се опита да спечели ценни точки в борбата за отдалечаване от опасната зона, а гостите ще пробват да изпреварят „Марек“ в битката за третото място и евентуалното участие на бараж за влизане в елита.
Съдийската бригада ще е варненска - главен рефер Тодор Киров с помощници Богомил Димитров и Владимир Йорданов. И тримата са след 16-то място в ранглистата на арбитрите във Втора лига.
Есенният мач в Монтана завърши с победа за „Дунав“ - 1:0. Голът бе дело на Раел Лолала, който играе от зимата за „Добруджа“.
В предишния кръг „Дунав“ загуби с 0:2 като гост на „Струмска слава“ /Радомир/, а гостите разгромиха у дома с 5:0 тима на „Марица“. Титуляр за монтанчани беше бившият халф на русенския отбор Емил Янчев.
„Чака ни сериозен мач. Съперникът ни е добър отбор, но това не е новина. Надявам се да излъжем отбора на „Монтана“ така, както го направихме в двубоя срещу „Добруджа“. Проблемите при нас не са малко. Почти сигурно е, че Мирослав Будинов и Галин Минков няма да вземат участие, защото здравословно не са добре. Димитър Тодоров тренира вече, но не е готов за официален двубой. Положениието при Луис Пахама се нормализира, така че той ще води атаката. Ясно е, че при кадрови неприятности отново ще се наложи да попълним групата с юноши“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
А ето как стоят нещата в таблицата със съперниците в неделя.
1. „Спартак“ /Вн/ 63
2. „Септември“ 59
-----------------------
3. „Марек“ 54
4. „Монтана“ 53
..........................
10. „ДУНАВ“ 42
11. „Спартак“ /Пл/ 42
12. ЦСКА 1048 II 41
13. „Беласица“ 37
14. „Черноморец“ /Бс/ 37
----------------------------
15. „Спортист“ 36
16. „Черноморец“ /Бч/ 30
17. „Марица“ 28
18. „Бдин“ 19