Със старта на цялостния ремонт на ул. „Тича“ в кв. „Родина“ 1 в участъка от ул. „Згориград“ до ул. „Петрохан“ започна проектът на Община Русе за цялостно асфалтиране на 24 улици в града.
„През днешния ден подписваме протокол за откриване на строителна площадка на ул. „Тича“ и на ул. „Яребична“ в участъка от ул. „Алеи Възраждане“ до ул. „Доростол“. Те, както и още 22 улици в града, ще бъдат цялостно ремонтирани с поетия дългосрочен инвестиционен кредит от Община Русе“, в петък каза зам.-кметът Магдалина Илиева.
Ремонтът на ул. „Тича“ ще се извърши на два етапа с последователно асфалтиране на двете ленти и движението няма да се затваря.
Улиците, които ще се ремонтират основно, са избрани въз основа на своята значимост и по-натоварения пътникопоток и след направени съвместни огледи на уличната мрежа от Общината и ВиК. Въпреки частичното асфалтиране, извършено по проекта за реконструкция, подмяна и изграждане на ВиК инфраструктура, е установено, че улиците имат нужда от цялостен ремонт, за да се подобрят ескплоатационните характеристики на настилките. Подписани бяха и двустранни, четиристранни и петстранни споразумения между Общината, ВиК и строителите, за да се избегне двойно финансиране от обществествените средства.
Съгласувани с компетентните институции са и проектите на  улиците „Хан Крум“, „Бистрица“, „Проф. Асен Златаров“ и „Згориград“ и за тях е възложено изработване на оценка за съответствие на инвестиционните проекти. Работата по тях ще започне след издаване на разрешение за строеж.
Приключено е проектирането на ул. „Ангел Кънчев“, „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“ и „Княжеска“. Проектите се съгласуват с компетентните органи и предстои възлагане на оценка за съответствие.
Сключени са договори за проектиране, строителство, авторски и строителен надзор, както и договор за извършване на оценка за съответствие за 21 улици.
Улиците, които предстои да бъдат ремонтирани основно, са:
- ул. „Рига“ в участъка от ул. „Юндола“ до ул. „Братислава“;
- ул. „Згориград“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. „Тича“;
- ул. „Тодор Икономов“ в участъка от ул. „Васил Левски“ до ул. „Никола Табаков“;
- ул. „Никола Вапцаров“, в участъка от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Стоян Михайловски“ и от ул. „Капитан Петко войвода“ до бул. „Даме Груев“;
- ул. „Гоце Делчев“, в участъка от бул. „България“ до бул. „Даме Груев“;
- ул. „Алеи Възраждане“;
- ул. „Княжеска“ в участъка от ул. „Епископ Босилков“ до ул. „Кирил Старцев“;
- ул. „Дондуков-Корсаков“;
- ул. „Мария Луиза“;
- бул. „Цар Фердинанд“, в участъка от ул. „Райко Даскалов“ до ул. „Александровска“;
- ул. „Ангел Кънчев“;
- ул. „Хан Крум“ в участъка от ул. „Борисова“ до ул. „Проф. Асен Златаров“;
- ул. „Д-р Петър Берон“ в участъка от тупик при Община Русе до бул. „Генерал Скобелев“;
- ул. „Войводова“;
- ул. „Ниш“, в участъка от ул. „Бистрица“ до ул. „ул. „Солун“;
- ул. „Вардар“ в участъка от ул. „Разлог“ до ул. „Бистрица“ и в участъка от ул. „Солун“ до ул. „Петрич“;
- ул. „Бистрица“;
- ул. „Мостова“;
- ул. „Муткурова“, в участъка от ул. „Александровска“ до бул. „Генерал Скобелев“;
- ул. „Проф. Асен Златаров“;
- ул. „Кула“, кв. Долапите;
- ул. „Велинград“, кв. Средна кула.