Обществената поръчка за изграждане на започнатата спортна зала на училище „Васил Левски“ е прекратена, научи „Утро“. Причината е, че не се е намерил нито един кандидат, който да се ангажира с довършване на вече започнатите строително-монтажни работи. А поръчката беше за немалко пари - 4 142 992,50 лева без ДДС. Които обаче никой не е пожелал да вземе. След като конкурентната процедура завърши без резултат, Община Русе обяви нова с пряко договаряне. Но не е успяла да намери строителна фирна, която да се ангажира с работата.
Строителството на спортната зала към училище „Васил Левски“ бе възложено през 2020 г. на „Адис Калинов“. През 2022 г. договорът бе прекратен след като стана ясно, че не може да бъде изпълнен, а малко по-късно фирмата бе обявена в несъстоятелност. Договорът с „Адис Калинов“ бе на стойност близо 3 млн. лв. Въпреки че някои строителни дейности са вече извършени, сега се оказва, че и 4,14 млн. са малко. Както обясни за „Утро“ кметът Пенчо Милков, интерес от страна няколко фирми е имало, с тях са проведени разговори, но всички са били единодушни, че разценките за строителните дейности трябва да се актуализират. Затова Община Русе ще обяви нова конкурентна процедура с по-висока цена.
Сградата ще е с размери в план 48,30 х 36,0 метра, с връзка към сега съществуващата училищна сграда /блок „Д“/ и със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители. В нея ще има зала с игрално поле за хандбал, трибуни за 600 места и плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво.