Футболистите на „Дунав“ изиграха неописуемо слаб мач и загубиха на свой терен с 0:1 срещу „Спартак“ /Плевен/. Това не бе просто най-лошата и кошмарна продукция на отбора през сезона, но и двубой, в който русенският тим не отправи нито един точен удар към вратата на гостите! Техният човек под рамката Станислав Антонов бе на път да измръзне, а единствените предизвикателства пред него бяха три-четири безопасни топки от корнер.
Воденият от бившия играч на „Дунав“ Васил Шопов отбор на „Спартак“ изигра мача много умно, бе по-добрият през цялото време и заслужи трите точки в 71-а минута. Тогава русенската отбрана не се справи с една от поредните контри, настъпи боричкане в наказателното поле и в стремежа си да изчисти топката, Георги Вълчев я вкара в собствената си врата.
Всички футболисти в синьо играха този път много слабо. Въпросът е толкова ли могат? Ако това е нивото на повечето от тях и ако загубят последния мач срещу „Лудогорец III“ в Разград, пролетта се очертава да е много тежка с битка основно за място поне в средата на таблицата. Но тези момчета са показвали и друго лице - като индивидуалности и като отбор.
„Спартак“ се озова на другия полюс. С 28 точки плевенчани като че ли вече влязоха в играта за първите 3 места.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Георги Иванов, Кристиян Господинов, Раел Лолала, Джан Хасан, Мирослав Будинов, Никола Колев, Симеон Вешев /Калин Георгиев, Иван Колев, Теодор Костов/.