Синът на Михаел Шумахер - Мик, остана невредим при тежка катастрофа по време на квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия във Формула 1.

Пилотът на "Хаас" загуби контрол над болида си при един от завоите, колата му се завъртя и се удари последователно в двете предпазни стени.

За щастие той не пострада, но беше откаран с хеликоптер в болница за допълнителни изследвания, както гласят правилата на F1.

Шефът на "Хаас" Гюнтер Щайнер потвърди информацията, че Мик е добре и добави, че дори е успял да говори с майка си Корина преди да потегли към болницата.

След катастрофата квалификацията беше спряна за известно време с червени флагове, за да могат обслужващите пистата служители да изчистят трасето, а също така и колата на Шумахер да бъде изнесена.

От първа позиция в състезанието тази вечер ще потегли пилотът на "Ред Бул" Серхио Перес, който в последната си бърза обиколка изпревари Шарл Льоклер ("Ферари").

Трети ще стартира другият пилот на "Скудерията" - Карлос Сайнц, а настоящият световен шампион Макс Верстапен ще започне от четвърта позиция.