С кошнички в ръце и накичени с разноцветни венчета и китки, дванайсет момиченца от Детска градина „Синчец“ посетиха Областната администрация в Русе. С лазарски песни и танци те внесоха пролетно настроение в институцията в навечерието на Лазаровден, който поставя началото на Светлите Великденски празници.

Малките лазарки благославяха за здраве, плодородие и късмет. На място в администрацията те бяха посрещнати от областния управител Данаил Ковачев, заместника му Георги Георгиев и главния секретар Ирена Тодорова.

В ролята си на символичен домакин, Ковачев благодари на малките лазарки и техните учителки за това, че съхраняват и предават българските традиции и обичаи. Като добър „стопанин на дома” той почерпи гостите с лакомства. Ковачев посочи още, че изпълнението на децата е било действително трогателно. Областният управител пожела на лазарките да бъдат здрави, да се радват на игрите и пролетта да им донесе много забавления.

По време на посещението си в Областната управа децата бяха придружени от директора на детската градина Десислава Йорданова, както и от учителите Мария Плачкова, Ирена Кръстева и Мая Петрова.