Мъж от Шумен намери и предаде в полицейското управление в града мъжки портфейл с парична сума от 980 лева, лични документи и дебитна карта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 
Малко след 15:30 часа днес 58-годишният Георги Данев забелязал на около метър от пешеходната пътека на ул. „Алеко Константинов“ в града мъжки портфейл на земята. Взел го, видял, че в него има голяма парична сума и веднага се обадил на телефон 112. След това отишъл до полицейското управление и го предал. „По това време хората получават заплати, веднага си помислих, че някой си е взел заплата и ще стои цял месец без пари. Не съм си помислял за секунда да не предам портмонето“, обяснил Данев, който работи като началник смяна в пресов цех на шуменска фирма, цитиран от пресцентъра на полицията.  
Инсп. Милен Минев издирил собственика на портфейла - 44-годишния шуменец Николай Недялков, и го поканил в полицейското управление да си го получи. „Бях с мотора, движих се по ул. "Алеко Константинов“ и на пешеходната пътека спрях, за да дам предимство на пешеходци- майка с дете и двама мъже. Разбрах, че портфейлът го няма, като стигнах до магазин и трябваше да извърша плащане. Изключително съм благодарен за това, че има такива хора. Аз самият също бих върнал портмоне, ако намеря. Радвам се, че попаднах на човек“, казал Недялков, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен.
В знак на благодарност мъжът е дарил половината от паричната сума на 58-годишния шуменец, допълниха от полицията. 
Изгубен мъжки портфейл бе върнат на шуменец и на 21 юни 2023 г. , след като деца са го намерили и предали в полицията. При друг случай на 19 юни м.г. изгубено портмоне с хиляда лева, предназначени за лечение на близък на възрастна шуменка, бе върнато на жената, след като гражданин го намери и предаде в полицията.