Театралният спектакъл „Разкази от други времена“  по книгата на Иван Станков „Вечерна сватба“ ще открие програмата за март на центъра за изкуство и култура „Блок 14“ на ул. „Борисова“ 14 в Русе. Режисираната от Евгения Явашева пиеса ще се играе на 11 март от 19 часа.
На 22 март от 19 часа в центъра ще бъде прожектиран сниманият в Русе филм „Понеделник сутрин“ и за него ще говори Милен Димитров.
„Понеделник сутрин“ на режисьорите Ирина Акташева и Христо Писков е заснет през 1966 година, но е забранен от цензурата на комунистическия режим и е пуснат на екран чак през 1988 година. Сценарият е на Никола Тихолов, оператор е Димо Коларов, а музиката във филма е композирана от Милчо Левиев.
Тони (Пепа Николова) - момиче с леко поведение, което се отнася пренебрежително към всекиго и всичко, е интернирана от София в Русе. Тя среща Йордан (Асен Кисимов), който е различен от другите й познати, и се влюбва в него. Той й помага да започне работа в неговата бригада за комунистически труд в Русенската корабостроителница. Отношенията там са неискрени и нейното появяване става повод слабостите и недостатъците да излязат на повърхността. Някои от членовете на бригадата правят всичко възможно Тони да напусне. Йордан й е направил предложение за женитба, но тя още не е готова за такава важна стъпка.
На 26 март, отново от 19 часа, „Блок 14“ ще отбележи със „Студио Театър“ Международния ден на театъра - 27 март. Публиката ще се срещне с актьорите Венцислав Петков, Ростислав Панков и Ивайло Спасимиров и режисьорите Роси Миновска и Ева Данаилова.