Това, което виждаме, е че има пропуски, може би при проектирането на общински паркинг за тирове, така че той трудно би могъл да функционира самостоятелно. Достъпът до този имот, вход-изходът или както искате го наречете, е доста неудобен. Това заяви председателят на общинската комисия по икономика, инвестиции, земеделие и туризъм Станимир Станчев след като по негова идея съветниците проведоха изнесено заседание на паркинга, за да се запознаят на място с това, което е направено в имота. Първото, което им направи впечатление, е тесният вход към обекта, откъдето се предполага, че ще влизат и излизат тировете. На широкия около 3 метра път е невъзможно да се разминат два леки автомобила, камо ли два камиона.
Входът към съоръжението влиза в паркомясто, така че за мен е любопитно ако това място бъде заето, какво ще се случи с пристигащите камиони, посочи Деян Герасимов.
Съветниците ще настояват да се изясни и кога е построен паркинга.
„Към месец юни 2023 г., видно от снимка в Гугъл мапс, която всички са виждали, това нещо тук беше построено. И се появяват въпроси кой тогава го построи и дали това е било незаконно. Това не мога да кажа, ще кажат органите, нека да си свършат и те работата“, заяви Станимир Станчев.
Общинската администрация предлага малкият паркинг за 75 камиона, за построяването на който държавата отпусна 3 милиона лева, да бъде предложен на търг за отдаването му наем с начална цена 15 090 лева на месец без ДДС. Общинският съвет ще обсъжда предложението на 29 февруари.