Над 7000 порции зелева чорба с тегло над 1000 килограма бяха приготвени в прочутата Юнашка тава на Ангел Ангелов, а в Юнашкия тиган беше направен специален Ханджийски кебап за гостите на деветото издание на празника на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра в село Бабово. Количеството раздадена за почерпка греяна ракия не е известно, но със сигурност никой от над четирите хиляди гости не е останал разочарован. 
Градусът на настроението вдигнаха и излезлите на сцената 35 танцови и певчески състава от цяла Северна България. Най-много овации получи акапелното изпълнение на песента „Излел е Дельо хайдутин“ от Ирина Борисова. Тя е родом от Кубрат но от малка живее в Русе и не се занимава професионално с музика. Това беше първото й изпълнение на сцена, което истински омагьоса присъстващите на празника в Бабово.
„Щастливи сме, че отново заедно сме тук. И днес ние потомците на онези първи заселници на селото пазим и съхраняваме народните традиции и днес все още хората в Бабово са гостоприемни“, каза кметът на Бабово Пламен Пенков и пожела по време на фестивала да се създадат много нови приятелства и да останат хубави спомени.
Организатори на празника наред с кметството бяха местното читалище „Никола Йонков Вапцаров 1927“ и пенсионерската организация в селото с подкрепата на Община Сливо поле. А сред официалните годти бяха областният управител Данаил Ковачев и кметът на Слипо поле Валентин Атанасов, които поздравиха хората от Бабово и гостите на селото.