Серия питания след поредната авария на техниката на „Нелсен Чистота“, заради която преди двайсетина дни контейнерите за боклук в почти целия град преливаха, ще отправи на сесията в четвъртък общинският съветник от „Възраждане“ Мариян Димитров.
Съществената част от въпросите, който той поставя, бяха зададени на фирмата в писмен вид от „Утро“ на 13 януари. Отговор не последва, а въпросите на Димитров съвпадат с намерението на „Утро“ да поиска важната за русенци информация по официален ред, регламентиран от Закона за достъп до обществена информация.
Има ли концесионерът „Нелсен Чистота“ ЕООД 4 основни и 2 резервни сметосъбиращи автомобила, пригодени за работа с контейнерите тип „Норд“, каквото е изискването на обществената поръчка; защо на 10 януари и на 7 и 8 февруари в сметосъбирането и сметоизвозването не се включиха двата резервни сметосъбиращи автомобила пригодени за работа с контейнерите тип „Норд“; какви санкции, съгласно сключения договор, са наложени от Община Русе на „Нелсен Чистота“, гласят част от зададените от Димитров въпроси.