Над 150 собственоръчно направени Валентинки ще украсят превърналото се в емблема на празника в Русе Дърво на влюбените. За поредна година дървото пред  Доходното здание ще „разцъфне“ с уникални и красиви послания за любовта и приятелството.
Влюбени картички измайсториха участниците в Шестия общоградския конкурс за творческо послание за любовта, организиран от сдружение „Дунавско сияние“ , Двореца на децата, фондация „Шарени лица“ и магазина за артистични и ръчно изработени подаръци „Ауреа Артис“.
Първото място в конкурса заслужи деветокласничката Петя Радева от ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Втори остана миналогодишният победител Боримир Радев  от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Трето място спечели оригиналната картичка-сърце от природни материали - шишарки и жълъди, направена от Василена Ангелова, представител на творческия тим при Центъра за работа с деца на улицата към БЧК.
Наградата за най-млад участник грабна седемгодишната Михаела Атанасова, а за най-възрастен -  Румяна Сярова от Дома за стари хора „Възраждане“.
Организаторите присъдиха и четири поощрителни награди. Техни носители са четвъртокласничката от СУ „Васил Левски“ Никол Йорданова; близнаците Дияна и Георги Николови, второкласници от ОУ „Ангел Кънчев“; 15-годишният Йоан Цачков от Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Еквилибриум“ и деветгодишната Биляна Котова, която майсторски е сътворила вълшебен буркан пълен с любов и щастие...
Кулминация на арт инициативата ще бъде на 14 февруари, сряда, от 14.30 ч., когато победителите в конкурса ще получат своите награди на фона на „разцъфналото“ Дърво на влюбените.
Тази година инициативата е част от животоспасяващата кауза „Да помогнем на Георги в борбата с рака“. Наградата на призьорите ще бъде уникална празнична кутия с медени сърца, направени от съпругата на Георги - борбената Корнелия Романова.
„Нека се включим в нейният призив за доброта и взаимопомощ, за да може Георги да пребори болестта и да се върне при семейството си“, призовават от „Дунавско сияние“.
За каузата може да дарите средства по банковата сметка в Пощенска банка
IBAN BG84BPBI79214040909702
Корнелия Любомирова Романова-Колеолова
или чрез платформата Павел Андреев
https://pavelandreev.bg/Е/da-pomognem-na-georgi-v-borbata-s...