Конкурс за възлагане управлението на „Център по дентална медицина 1 - Русе“ ЕООД обяви Община Русе. Кандидатите имат 10 дни, за представят всички изисквани документи, между които и концепция за развитие на дружеството за следващите три години. Тя трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на „Център по дентална медицина 1 - Русе“ ЕООД, тенденции и възможности за развитието му, да определи целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността, оценка за приложимост и етапи за реализацията на концепцията.
Управител на „Център по дентална медицина 1 - Русе“ ЕООД от 2017 година е д-р Елена Дачева, чийто пореден тригодишен договор изтече. След още един успешен мандат най-вероятно тя не само отново ще бъде кандидат за поста, но и едва ли ще има има съперници. В общинското дружество работят около тридесет души, а оборотът му за 2022 г. е малко над 1 млн. лева.
Миналия месец Общинският съвет одобри бизнес програма на центъра за периода 2024-2026 година. Предвижда се приходите тази година да са в размер на 812 хил. лв., през 2025 г. в размер на 815 хил. лв. и през 2026 г. прогнозирани приходи в размер на 837 хил. лв. Очакванията за повишаване на приходите са свързани със запазване на тенденция към увеличаване потока от пациенти в лечебното заведение; чрез комплексно дентално обслужване и успешно приключилата акредитация на лечебното заведение като база за обучение за следдипломна специализация на лекарите по дентална медицина по специалностите „Орална хирургия“ и „Детска дентална медицина“.