Бейхан Османов, който беше убит с няколко удара с нож миналата нощ от приятеля си Борислав Я. в Юделник, е пил с палача си и в нощта, преди той да убие баба си. Това се е случило през януари 2010 година. Внукът, днес на 42 години, получил 13 години и 4 месеца затвор, които излежал и излязъл на свобода през август 2022 година.
Подробности около трагично приключилия пиянски инцидент бяха изнесени вчера от окръжния прокурор Георги Георгиев, директора на ОД на МВР Пламен Първанов и наблюдаващия прокурор Борислав Велков.
Сигналът за убийството в сливополското село е подаден малко преди полунощ в нощта срещу вторник от близък на жертвата, който го открил безпомощен в дома му. Пристигналите полицаи и медици само установили смъртта на 61-годишния Бейхан. Борислав бил заловен малко по-късно в къщата си.
До фаталната развръзка се стигнало след дълга почерпка - първо в дома на по-младия мъж, след това при по-възрастния. Двамата били известни приятели по чашка и не за пръв път за засядали на чашка.
Според Борислав караницата на висок глас настъпила заради дълг - Бейхан трябвало да ме върне 42 лева, но увъртал и протакал. Със сигурност в скандала, преминал в безмилостен побой, е имало и трети важен участник - алкохолът. Намесата на трети човек не е установена и не се предполага.
Борислав направил самопризнания и съдействал на разследването, но твърденията му предстои да бъдат проверени и доказани. Ножът, с който е извършено убийството, е открит. Извършени са множество следствени действия и разпити на свидетели.
Бившият затворник има четири присъди досега. Освен за убийството на баба си е осъждан първо за закана да убие възрастната жена, за хулигански действия и за нанасяне на телесна повреда.