Собственикът и председател на Съвета на директорите на „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“ Станко Станков взе една от двете големи награди, които всяка година присъжда „Фондация Атанас Буров“. На официална церемония в столичния „Гранд хотел София“ той получи статуетката за принос към индустриалното управление. Призът му бе връчен от председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.
Станко Станков е завършил Икономическия университет във Варна - специалност „Счетоводство и контрол“. Работи последователно като икономист, счетоводител, и главен счетоводител в Аграрно-промишления комплекс в Балчик. От 1987 г. до 1990 г. е началник на финансовия отдел на Община Балчик, от 1990 г. до 1991 г. - секретар на Община Балчик, а от 1991  до 1995г. - кмет на морския град. През 1995-1996 г. е директор на клона на „Първа частна банка“ в Балчик. През 1996 г. основава „Булмаркет“ и оттогава досега е собственик, изпълнителен директор, а от миналата година председател на Съвета на директорите на „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“. 
Днес, 27 години след основаването си, групата „Булмаркет“ включва над 30 компании - „Булмаркет ДМ“, „Порт Булмаркет“, „Булмаркет Рейл Карго“, „Астра Биоплант“, „Олео Протеин“, „Оберьостерайхише Биодизел България“, „Хай Протеин“, „Астра Сторидж“ и други. Има дъщерни дружества в Румъния, Сърбия и Швейцария. 
„Булмаркет“ е един от най-големите търговци на петролни продукти в България и Румъния. Продава LPG, CNG, LNG, дизел, бензин, мазут и битум. Компанията е единствен производител на биодизел и фармацевтичен глицерин в България и е най-големият на Балканите с три завода за растителни масла, биодизел и фармацевтичен глицерин. 
„Булмаркет“ е собственик на първия частен железопътен превозвач в България с две дъщерни компании в Румъния и Сърбия и собственик на най-голямото частно пристанище в България по река Дунав. Вмомента завършва реновирането на оборудването на „Локомотивно-вагонен завод 1866“, в гр. Русе, който ще стартира през есента на тази година. Там ще се извършва ремонт на локомотиви и вагони, както и производство на нови вагони.
Групата „Булмаркет“ има над 1800 работници и служители, над 5 млрд. лв. оборот за миналата година и над 1,5 млрд. лв. активи.