Шестото издание на конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ ще се проведе от 17 до 21 юни в драматичен театър „Сава Огнянов“ във вече доказалия се през миналата 2023 нов формат. В конкурса могат да участват млади режисьори на възраст до 35 години, които имат концепции за спектакъл по темата „Илюзии“. 
Тази година селекционер на спектаклите е Ина Шкарова. Родена в Русе, завършва Средното музикално училище (сега НУИ) „Веселин Стоянов“ в родния си град. Учи в НАТФИЗ, специалност „Театрознание“. 23 години работи като драматург в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ в София, което й дава възможност да сътрудничи с повече от 50 режисьори в над 120 театрални продукции. Натрупва опит като сценарист в телевизионни предавания в „Нова телевизия“ и БНТ. И както името й подсказва, е дъщеря на Слави Шкаров.
На тримата селекционирани режисьори, които ще бъдат обявени на 10 май, ще бъде предоставена възможност да разработят ателиета с актьори от трупата на русенския театър в продължение на пет дни. Тричленно жури ще определи победителя в конкурса, който ще получи възможност да доразвие показа си и да го превърне в спектакъл в репертоара на театъра през сезон 2024/2025 година.
Предложенията за участие в конкурса могат да се основават върху чужди или авторски текстове, пиеси или проза, както и да се представят като концепции за авторски спектакли. До 15 април кандидатите трябва да изпратят  идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и автобиография на [email protected] или на адрес Драматичен театър „Сава Огнянов“, площад „Свобода“ 4, 7000 Русе. Може да се ползва и електронната поща на селекционера: [email protected].