Окръжният съд в Русе насрочи за 19 март разглеждане делото срещу престъпна група, извършвала имотни измами и пране на пари в няколко държави. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура против 10 лица. На заседанието във вторник бяха представени доказателства за влошаване на здравословното състояние на С.С., смятан за ръководител на организираната престъпна група. Затова делото беше отложено и бе назначена съдебномедицинска експертиза с участието на съдебен лекар и специалист вътрешни болести и нефрология, която ще изясни може ли обвиняемият да участва в наказателния процес.
Срещу 10-те подсъдими са повдигнати различни обвинения. Повечето престъпления са извършени в България, но групата е действала и на територията на Полша, Румъния, Унгария, Словакия, Нидерландия, Австрия, Чехия, Украйна и Русия. За измамите били използвани няколко юридически лица, собственост на обвиняемите. 
Тарторът С.С. е обвинен, че 921 пъти придобил, получил и направил опит да получи имущество - пари в общ размер на над 7.5 милиона лева в различна валута, преведени по сметки открити на физически, юридически лица и ЕТ в банки в България, като на 310 пъти придобил имущество - пари в размер на 7 525 064.72 лева, от което: на 588 пъти получил имущество - пари в размер на 2 862 902.54 лева и на 23 пъти направил опит да получи имущество - пари в размер на 1 232 394.64 лева, за което знаел, към момента на получаването му, че е придобито чрез умишлено престъпление.