Дошлите на проби в „Дунав“ Александър Ганчев и Илиян Петров бяха освободени. Централният защитник Ганчев и халфът Петров взеха участие в последната контрола срещу „Спартак“ в Плевен /1:2/, след което щабът реши, че няма да помогнат на отбора през пролетния сезон на Втора лига. 
Така всички хора, минали през проби, си тръгнаха бързо. Най-мълниеносна бе раздялата с нидерландеца Йерун Луму, комуто посочиха вратата за „добро“ поведение още след проверката срещу „Политехника“ /Яш/ в Букурещ.
„В Плевен не играхме зле и не заслужавахме да загубим. Провалихме се отново заради невероятни глупости в защита. Получихме голове от нищото. Много се нуждаем от опитен централен защитник, но на такъв етап от годината трудно ще намерим такъв тип футболист“,  каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Той добави, че впечатленията му от бразилеца Виктор Ян и французина Луис Пахама са добри.
„Двамата играха по едно полувреме в Плевен, защото исках да ги съхраня предвид терена. Украинецът Станислав Нечипоренко въобще не влезе в игра, тъй като страда от мускулен проблем. Олег Димитров има болежки от есенния сезон, подобно е и положението с Джан Хасан. Тези изкуствени терени са предпоставки за много травми“, обясни Ковачев.
Футболистите на „Дунав“ ще посрещнат тази сряда в третата си контрола отбора на „Лудогорец II“.
„Ако не завали дъжд и сняг, мачът ще е на Градския стадион от 14 часа“, заяви старши треньорът.