Всички деца от Караманово бяха приятно изненадани  по повод Международния ден на прегръдката. Те получиха подаръци от Германия - дрехи, лакомства, ученически пособия и играчки. Жестът на доброта се проявява вече за трета година.
В основата на благотворителната кампания е българката Цветанка Шмит, която от години тя живее в Германия, където е създала семейство. Тя е една от активистките на организацията „Булгариен хилфе“ /“Помощ за България“/, която провежда благотворителни кампании за сънародниците ни повече от двадесет и пет години. Жената обаче не забравя и родовите си корени, а в Караманово е родена нейната майка.
В дарителската акция активно са се включили учителите, учениците, родителите им и ръководството на българското училище „Буквар“ във Франкфурт на Майн и активисти от дружеството „Булгариен хилфе“. Участвали са и много българи, живеещи и работещи в немския град.
„Досега с празнични пакети ни изненадваха в навечерието на Коледните и новогодишните празници. За първи път пратката пристигна по повод Международния ден на прегръдката. Искрено се надявам, че контактите които създадохме и утвърдихме през годините, ще се развиват и задълбочават в бъдеще“, каза кметът на Караманово Бисер Блажев, който лично връчи пакет на всяко дете.