„Първо трябва да се извърви цялата процедура. Още не съм решил окончателно дали ще приема тази номинация, макар че съм следващият в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ-СДС за област Русе, защото има и други опции“. Това каза вчера на пресконференция областният председател на СДС Драгомир Драганов, който се изкачи с преференции на трето място в листата на ГЕРБ-СДС на парламентарните избори през април миналата година и има право на депутатски мандат, ако номинираната за конституционен съдия Десислава Атанасова бъде избрана за поста. Успехът й при гласуването в Народното събрание е предизвестен.
След ротацията в правителството трябва да има политически фигури. Това е катeгоричната позиция на СДС, заяви главният секретар на партията Илия Лазаров, който вчера беше в Русе.
По думите му политическите лица носят политическа отговорност и трябва да провеждат политика, а не само менажиране.
Лазаров коментира, че ако останалите политически формации в управлението стигнат до този извод, СДС ще настоява да има свой министър в управлението.
По отношение на предстоящите евроизбори главният секретар на СДС каза, че партията трябва да има представител в новия Европарламент. По думите му това ще бъде част от разговорите с колегите им от ГЕРБ в коалицията.  
Лазаров каза още, че СДС категорично подкрепя кандидатурата на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за конституционен съдия.
„Ние сме уверени в нейните качества и твърдо стоим зад нейната кандидатура. Тя е човек, който чете и се учи и прилага това, което знае. Ще подкрепим и кандидатурата на ПП-ДБ за конституционен съдия“, каза още Лазаров.