Нова рентгенова апаратура - високотехнологичен 3D скенер, който дава изключителни предимства в диагностиката на различни заболявания, ще бъде представен в четвъртък в „Център по дентална медицина 1 - Русе“ ЕООД. Той е купен след обществена поръчка с банков кредит, одобрен от Общинския съвет.
Общинското здравно заведение е одобрено за обучение на медици с професионална квалификация „Лекар по дентална медицина“ по две специалности - „Детска дентална медицина“ и „Орална хирургия“. Акредитацията е за срок от 5 години, съобщи управителят д-р Елена Дачева на среща със зам.областния управител георги Георгиев. Това е първият дентален център в Северна България, който може да провежда такова практическо обучение в партньорство с медицински университет - в случая с този във Варна.
Новина има и около самата Стоматологична поликлиника, както е известен денталния център. Поредният тригодишен мандат на д-р Елена Дачева, която е на тази позиция от 2017 година, изтича през февруари в края на месеца ще бъде проведен конкурс за нов управител. Преди 3 години д-р Дачева беше единственият кандидат за поста, вероятно така ще бъде и сега.