Драгомир Драганов се връща в парламента, където заседава като депутат в 48 Народно събрание, чийто мандат започна на 19 октомври 2022 година и приключи на 3 февруари 2023 година. Областният лидер на СДС ще заеме мястото на Десислава Атанасова, която вчера официално бе номинирана от ГЕРБ за конституционен съдия. Изборът й в една от най-висшите институции в страната се смята за сигурен.
Ключова роля за новия мандат на Драгомир Драганов и този път имат преференциите. През 2022 година той беше пети в листата на ГЕРБ-СДС, но с личен вот се изкачи на второ място и стана депутат.            

На изборите на 2 април 2023 година Драганов отново беше на пето място в листата и събра 1283 преференции. Това за втори път му позволи да пренареди листата, но този път се изкачи до третото място заради силната индивидуална подкрепа, която получи и вторият в листата Георги Кръстев - 3208 гласа персонално за него. И все пак преференциите, които изглеждаха безполезни след изборите, сега имат значение.
„Готов съм да вляза в Народното събрание, но първо трябва да се извърви цялата процедура по избора на Десислава Атанасова за член на Конституционния съд“, каза пред „Утро“ Драгомир Драганов.
В предизборната си кампания той акцентира на решаването на някои от най-наболелите регионални проблеми.
„Нужни са инвестиции, нужна е работна ръка, проблемите трябва да се решат с конкретни целеви дейности и насоки. Ще лобирам за решаване на проблемите в транспорта - за целеви субсидии с директни министерски постановления или с пари в новия бюджет, които да бъдат заделени целево за Русе и региона. Например за бул.“България“, за района около Дунав мост“, каза в едно от интервютата си Драгомир Драганов.
Той е мениджър и предприемач в частния бизнес с опит в областта на текстилната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството, зали за спорт и здраве. Семеен, с две деца. Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла в периода от 1991 г. до 1995 година. Бил е общински съветник в Две могили, а от 2007 г. до 2011 г. е кмет на Две могили. На последните местни избори беше кандидат за кмет на Две могили и стигна до балотаж, в който надделя Божидар Борисов от ГЕРБ. В момента Драгомир Драганов е общински съветник в Две могили, а следващият в тамошната листа е Велко Иванов. 

Десислава Атанасова: Правото
е първата ми голяма мечта

„Правото е първата ми голяма мечта. По стечение на обстоятелствата се занимавам с политика дълго. Липсва ми магистратски опит, но имам парламентарен такъв. Били сме и на власт, и като опозиция. Ако бъда избрана и моята кандидатура получи подкрепа другата седмица, ще се стремя да пазя правото дори от закона“, заяви след номинацията Десислава Атанасова и допълни, че не е сигурна дали политиката ще й липсва.