Русенската опера кани публиката на празничен концерт под наслов „Коледна приказка“ на 15 декември, петък, в зала „Филхармония“ в крайдунавския град. 
В сътрудничество с разградския смесен хор „Железни струни“ - един от най-старите в страната, хорът и оркестърът на Русенската опера ще представят любими, познати и по-малко познати коледни песни в оригинални аранжименти на диригента Красен Иванов. В концерта ще се включат и солистите на Русенската опера Нели Петкова и Теодор Петков. Диригент на хора на операта е Стелияна Димитрова-Хернани.
По думите на Красен Иванов репертоарът започва от епохата на Ренесанса, преминава през предкласиката и класиката и достига до наши дни. 
„Специално за случая направих разработка - малка сюита, съставена от пет танца на композитора Михаел Преториус. Прибавих и лично неговата коледна песен - „Една роза разцъфтява“. Тя е много известна в Западна Европа и с нея всъщност откриваме концертната програма. Останалото нека бъде изненада за онези, които ще посетят празничното събитие“, казва Иванов.