Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира с ирония смяната на ръководството на БФС и евентуалния конгрес в подкаста „Код спорт“. Ето и най любопитните реплики.
„Това ръководство /на БФС/ ги знае работите. По моите прогнози след 2 години ще има смяна, но ще дойде малкият Михайлов, защото той вече ще е подготвен. Дано да направи и деца, след което пък те да наследят него, тъй че да се успокои футболната общественост. Я го виж! /в студиото се показва снимка на Михайлов/. Ето! Ръководител първа класа! УЕФА, ФИФА, ФАФА – навсякъде уважаван и оправя нещата“.
По повод мълчанието на Михайлов след протеста: „Човекът не иска да говори с хора! Навремето немският крал защо е говорил само с конете си“.
Защо Ганчев напуснал Изпълкома и как се развил дебатът по-рано по темата повече българи да играят в отборите: „Опираме до 2 гласа – единият е на сливенския „разбирач“ и другият беше на „белия балет“ от Овча купел. Сядаме и се почва... Скандали между мен и ръководителите на Делиормана. Аз не съм мислел за европейски футбол. Аз си гледам нашия селски футбол, защото ние сме си от село, нали. И се гласува това нещо, и се взима решение. „Белият балет“ /Венцислав Стефанов/ става и казва: „Няма да са трима. Ще е един“. Що един? Защото обслужва човека /става дума за решението колко българи задължително да има в стартовия състав, а Гриша Ганчев вероятно има предвид Кирил Домусчиев/!... И се почват едни смени. Пускат го детето /въпросният единствен българин в състава/, на третата минута го вадят, за да влезе чужденец. Майка му, баща му на стадиона, аз се чудя какво става. Е, какво повече общо да имам с тези хора /членовете на Изпълкома/“.