Трима русенски ученици, на които напролет предстоят матури и абитуриентски балове, получиха шанса за невероятно емоционално приключение. Преслав Йорданов, Ангел Николаев и Лъчезар Дончев от Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц.Буров“ преживяха качването на адреналина в кръвта, докато се носят с 250 километра в час по състезателната писта в гръцкия град Серес. 
Преживяването е наистина нещо изключително, това си струва да се почувства, единодушни бяха трите момчета, които ще запомнят това задълго. По пистата автомобилът лети с 250 километра в час, а на завоите скоростта е 160 километра, разказват тримата. Ускоряването е адски бързо, дишането ти се забавя и направо не знаеш на кой свят си, продължават те.
Всеки от тримата е сложил специалната каска и предпазната жилетка, затегнал е коланите и е направил по две обиколки на пистата заедно с автомобилния състезател Георги Дончев. 
Всъщност за Преслав, Ангел и Лъчезар уникалното изживяване на пистата в Серес е наградата за спечеленото от тях първо място на националното състезание по професии тази година в Ямбол. Отборът на трите момчета се оказа най-добрият и най-подготвеният тази година в конкурса „Най-добър млад инсталатор“, в което журито от „Овергаз“ безапелационно им присъжда най-високото място на почетната стълбичка. Задачата е изработка на колектор с присъединителни връзки към газов котел. Шестте отбора - два от София и по един от Варна, Разград, Ямбол и Русе - се състезават в изработката и свързването на колектора. Ден по-късно журито внимателно оглежда всички колектори и установява, че единствено колекторът на русенските момчета през нощта не е протекъл и не е пропуснал вода.
Справихме се и това е благодарение на добрата ни подготовка, многото тренировки, практиката в „Овергаз“ и всеотдайността на господин Руси Русев, бивш учител по практика в нашето училище, казват Преслав, Ангел и Лъчезар.
Освен тази победа тримата спечелват и трето място в състезанието „Най-добър млад изследовател“, където представят макет на къща и улично осветление от панели с възобновяеми източници на енергия. 
И така се стига до пътуването до Серес, осигурено от „Овергаз“, които заедно с Министерството на образованието и науката са организатори  на състезаниета по професии в Ямбол. 
Двете обиколки са за около 3-4 минути, но са толкова силно изживяване, че Преслав, Ангел и Лъчезар вече дни наред са под тяхното впечатление.
Досега не ни се беше случвало такова нещо, признават те и разказват, че всеки един от тримата слизал от автомобила на Георги Дончев със замаяна от адреналина физиономия.
На пистата в Серес те прекарали около три часа, като разглеждали състезателните автомобили, наблюдавали гонките, трупали гледки и настроения. 
Седмица след приключението момчетата продължават да си припомнят детайли от чудното си пътуване. Но заедно с това се връщат и към обичайното ежедневие - предстои им сериозна работа в последната учебна година в ПГПТ „Атанас Ц.Буров“. А след това и тримата възнамеряват да продължат да се обучават по специалностите, които усвояват в гимназията: Преслав - машини и системи с цифрово-програмно управление, Ангел - двигетали, Лъчезар - топлотехника.