Сдружение „Дунавско сияние“ започва кампания по набиране на средства за финансиране на втора изложба на   младата и талантлива художничка Алсу Пейчева.
14-годишно момиче с проблеми в аутистичния спектър е с украински произход, но от 2017 г. живее с майка си в Берковица. Там тя бива забелязана от учителката й по изобразително изкуство Филонка Горанова, която изпраща нейна рисунка в организирания от СНЦ „Дунавско сияние“ онлайн конкурс „Приказният свят на природата“. Картината й печели специалната награда на организаторите.
Бъдещата изложба ще е под наслов „Ангелите на Алсу“ и ще представи поредица от приказни ангели,  сътворени с чистотата на детския поглед върху света, в който живеем и магията, отвъд нашите ограничения. Тя ще бъде открита през август 2024 г. във вълшебния Златен парк близо до Луковит със съдействие на създателя му Адриан Йорданов.
През 2022 г. СНЦ „Дунавско сияние“ организира първата изложба на Алсу Пейчева под наслов „Синият свят на Алсу и приятели“. Тя се проведе съвместно със Сдружение на родители на деца и възрастни с аутизъм-Русе и бе посветена на Световния ден за информираността за аутизма. Със свои рисунки в нея се включиха и талантливи русенски деца с аутизъм.
В края на 2022 г. нарисувания от Алсу портрет на кралица Елизабет II направи фурор сред любителите на изобразителното изкуство. Картината й бе изложена на Британско-българския бизнес бал в Лондон и беше едно от 10-те подбрани произведения, красящи благотворителното събитие
Ако желаете да бъдете един от Ангелите на Алсу, може да се свържете с нас на тел. 0882173710 или на emil: [email protected], казва председателят на СНЦ „Дунавско сияние“ Емил Георгиев.