Боксьорът на БК „Русе“ Радослав Росенов спечели сребърен медал в турнира за Европейската купа в черногорския град Будва. 19-годишният Росенов се представи солидно, но отстъпи с малко пред класния французин Софиан Умиа. Финалният им двубой в категория до 60 килограма бе истинска атракция за публиката.
„Доколкото знам, съдиите са дали първия рунд за Умиа, втория - за Радо, третия - пак за Умиа. Французинът е наистина много класен състезател. Той е действащ световен шампион при мъжете. На Олимпиадата ще боксира на 63,5 кг, където е фаворит за титлата“, обясни за „Утро“ треньорът в БК „Русе“ Съби Събев.
Междувременно Събев се завърна от Благоевград, където двама негови възпитаници спечелиха медали на държавното първенство за юноши. Джеляйдин Хюсеинов /63 кг/ стана вицешампион, а Сергей Велиев /66/ завоюва бронз.
Боксов клуб „Дунав“ също спечели вицешампионска титла чрез Джан Фикрет /44/.
„Джан бе втори и на миналото първенство. Надявам се, че той и треньорът му Николай Маринов ще стигнат до златото на следващия шампионат“, заяви за „Утро“ председателят на БК „Дунав“ Даниел Янков.