Изложбата на международното биенале „Изкуството на миниатюрата“ ще бъде представена в Художествената галерия в Русе на 13 октомври, петък, от 18 часа.
Темата на деветото издание на биеналето е „Срещу вятъра“, а в експозицията са представени близо 600 творби на 270 автори от 25 държави, създадени през последните две години. На откриването ще бъдат обявени номинираните творци, които ще получат дипломи и плакети. Ще бъдат отличени победителите в категориите „Живопис“, „Графика“, „Рисунка“, „Скулптура“ и „Фотография“ и носителят на Голямата награда на Община Русе. Ще бъдат връчени и допълнителни награди на Художествената галерия, на Съюза на българските художници и на частни организации и сдружения.
Специални гости на събитието ще са изпълнителите от Детска опера-Русе с диригент Свилен Димитров. Те ще се погрижат за доброто настроение на всички присъстващи.
Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ показва тенденциите в развитието на българското и световното изкуство в областта на миниатюрата. То се организира от Художествената галерия в партньорство с Община Русе, Съюза на българските художници и Министерството на културата.