Добрата серия за „Дунав“ в мачовете като гост приключи. В събота русенският тим гостува на „Добруджа“ и записа първата си загуба извън дома - 0:3. 
„Тази загуба трябва да означава, че ни предстои и първа домакинска победа“, пошегува се фен на „Дунав“.
Следващият мач в Русе ще е срещу „Струмска слава“ /Радомир/, но БФС все още не е определил датата и часа на двубоя.
Случилото се на терена в Добрич може да се опише с клишето, че един от двата отбора имаше ден. А денят определено бе за футболистите на домакините, които поведоха в 32-а минута с гол на Преслав Йорданов. Топката бе подадена по земя от десния фланг, Георги Иванов направи шпагат да я спре, но не успя да я стигне и тя се озова в централния нападател, който стреля от няколко метра. 
Второто попадение след почивката дойде някак от нищото - опит за двойно подаване между играчите на „Добруджа“, рикошет и щастлив завършек на Славчо Шоколаров за 0:2. Третото попадение бе по сметката на централния защитник Димитър Пиргов. Той бе оставен непокрит в зоната на точката за изпълнение на дузпа, надскочи защита и ударът му с глава намери мрежата на Дамян Дамянов.
Дебют за „Дунав“ като резерва направи конгоанецът с швейцарски паспорт Раел Лолола, който бе картотекиран в навечерието на мача. 
Резултати от мачовете в събота: ЦСКА 1948 II“-“Спортист“ /Своге/ - 1:1, „Септември“ /Сф/-“Марек“ - 0:0, „Литекс“-“Бдин“ /Видин/ - 0:1.  
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Илия Миланов, Димитър Тодоров, Георги Иванов, Олег Димитров, Денислав Минчев, Симеон Вешев, Мирослав Будинов, Кристиян Господинов, Джан Хасан /Раел Лолола, Иван Колев, Теодор Костов/.