Новият областен управител на Добрич Румен Русев получи днес символичния ключ на областта от досегашният управител Йорданка Костадинова.  На церемония в зала „Европа“ на областна администрация тя каза, че за нея е било чест и удоволствие да работи за област Добрич и пожела ползотворна работа, по-малко проблеми и надграждане на постигнатото до момента. 
С решение на Министерския съвет от 8 май Румен Русев е назначен за областен управител на Добрич. Той е магистър по „Право“ с дългогодишен опит в администрацията. Секретар е 12 години на Община град Добрич, а от юни 2016 г., след като печели конкурс, е главен секретар на Областна администрация - Добрич.
Румен Русев каза, че е приел да бъде назначен за областен управител с пълното съзнание за големите отговорности, които предстоят. Той допълни, че познава колегите си и е убеден съм в техния професионализъм. „Основната задача в момента е организацията и техническата подготовка на изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители. Към момента работата върви нормално и спазваме всички срокове, които са ни дадени. Целта ни е спокойни избори при спазване на Изборния кодекс и на законите на страната”, каза още Румен Русев. 
По-рано днес областният управител Румен Русев заедно с експерти от „Информационно обслужване“, служители на Областната дирекция на МВР, председателят на Районната избирателна комисия (РИК) проведоха работна среща и обсъдиха организацията по приемането на протоколите от секционните избирателни комисии след края на изборния ден.