Амбицията на „Възраждане“ на тези избори е да се превърне в първостепенна политическа сила, все по-незаобиколим политически фактор и да управлява България. Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин председателят на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.
По думите му „Възраждане“ е единствената политическа организация в България, която има своя демографска програма с предвидени мерки за разрешаване на демографската катастрофа и преодоляването на нейните последици. Не срещаме разбиране в парламента, както и от страна на институциите в изпълнителната власт, защото част от мерките противоречат на сегашния статут на България като държава-членка на Европейския съюз (ЕС), допълни Костадинов. Ние предлагаме различно и диференцирано данъчно облагане и третиране на териториите в страната. Това се приема от ЕС като нерегламентирана държавна помощ за гражданите. Затова заявяваме желанието и амбиции в хода на предстоящата предизборна кампания да обърнем внимание на българските граждани, че ако не предоговорим условията за членството на България е ЕС , той ще се превръща във все по-голяма и сериозна заплаха за оцеляването на българската държава, уточни той.
Костадинов обясни, че „Възраждане“ има цел да участва във сформирането на нова група в Европейския парламент. Водим разговори с наши партньори, като знаем, че това ще бъде много трудна задача и шансовете за постигането на тази цел не са големи, допълни той. 
Според Костадинов към настоящия момент формацията е заявила много ясно и категорично условията си за разговори с бъдещи политически партньори. Заявили сме, че можем да водим разговори с всички без ДПС, каза председателят на „Възраждане“. И уточни, че условия са пет: провеждане на референдум за членството на България в еврозоната, провеждане на референдум за членството на България в НАТО, прекратяване на всякакви оръжейни доставки за Украйна и даване на гаранции, че нито един български войник няма да бъде изпратен на фронта, създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС, вдигане санкциите върху Руската федерация и незабавното им премахване.