Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 23 МИР-София, сочи справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Изборите са насрочени за 9 юни 2024 година. 
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Павела Митова. Родена е на 28 януари 1991 г. в София, сочи справка на сайта на Народното събрание. По професия тя е експерт международни отношения. Владее английски, френски и италиански език. Митова е народен представител в 49-ия парламент и е председател на Групата за приятелство България - Република Северна Македония. Тя е участвала и в 46-ото НС.
2. Водач на листата на партия „Глас народен“  е Стефан Цончев. Той е на 39 г. и работи като оптик – оптометрист, посочват от партията.
3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е проф. Вили Лилков. Роден е на 6 април 1955 г. във Видин, семеен, според биографична справка от пресцентъра на „Синя България“. Той е български учен-физик (университетски преподавател), политик (народен представител, общински съветник), автор на книги и състезател по баскетбол. Професор е в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”. Съучредител е на партия "Демократи за силна България" (2004). Общински съветник е четири мандата от СДС и "Синята коалиция". Заместник-председател на Столичния общински съвет. Народен представител от 25-и МИР (София) от групата на Реформаторския блок в периода 2014–2017 г.
4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ е Светозар Съев. Роден е на 19 май 1957 г., сочи биографична справка, предоставена на БТА от кандидата. По образование е инженер по автоматизация на производството. Завършва Техническия университет (ВМЕИ „Ленин“) в София, както и УНСС. От 1983 г.-1985 г. работи във ВМЕИ „Ленин“ като научен работник и хоноруван асистент. От 1985 г.-1989 г. е директор на РЦ за ТНТМ. От 1994 г. е управител на фабрика за производство на шевни тръби и профили. Работи и в сферата на туризма. Владее английски и руски език.
6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е Николай Дренчев. Роден е на 30 септември 1968 г. в Добрич, по професия инженер. Избран е за депутат в 47-ото, 48-ото и  49-ото Народно събрание от партия "Възраждане", в момента е независим народен представител, според биографична справка на сайта на парламента. 
7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ е Димитър Митев. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, доктор по политологически науки. Владее английски и китайски език. Финансов директор е в инвестиционна фирма, според информация от партия "Българска социалдемокрация - Евролевицата", част от коалицията.
8. Водач на листата на коалиция „Център“ е Ивайло Юруков. Роден е в София през 1983 г. Завършил средно образование в Софийска математическа гимназия през 2001 г. Завършил е "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2007 г. Вписан е като адвокат в Софийската адвокатска колегия през 2010 г., откогато практикува като такъв и досега, първоначално в сферата на гражданското, а през последните 10 години най-вече в сферата на наказателното право, съобщават от коалицията. 
9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е Мая Манолова. Манолова е председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“. По професия е адвокат. Била е Национален омбудсман на Република България в периода 2015-2019 г., посочват от коалицията. Родена е на 4 май 1965 г. в Кюстендил. Била е депутат в няколко парламента, според информация на сайта на Народното събрание.
10. Водач на листата на партия „Единение“ е Андрей Андонов - филмов режисьор, сценарист и продуцент на два пълнометражни филма и един документален спортен сериал, съобщават от политическата сила. Дебютният му филм “Никой”(2017) е един от първите български филма, които се разпространяват по стрийминг платформата HBO. Вторият му филм “Ятаган”(2020) е един от най-гледаните филми през 2020 г. А спортният сериал “Пътят”(2024) е първият спортен документален сериал, реализиран в България. Работил е и като еколог и консултант по околна среда. Завършва бакалавърска степен по екология и опазване на околната среда в Лесотехническия университет и магистратура "Географски информационни системи" в СУ "Св. Климент Охридски". Има бакалавърска степен и по филмово продуцентство и режисура в Колаите Душих, Ирландия. 
11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“ е Димитър Иванов. Бил е два пъти народен представител. Има висше образование и е експерт по ядрена енергетика. Специализирал е в САЩ по темата за шистовия газ, според информация от партията.
12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Цончо Ганев. Роден е на 11 март 1979 г. в София, сочи справка на интернет страницата на Народното събрание. По професия е икономист. Владее английски и руски език. Избран е за народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.
13. Водач на листата на партия „Морал, единство, чест“ е Кирил Веселински. Той е журналист с над 13 години опит в българските медии, започнал кариерата си в Канал 3 и след това работил в bTV, показва справка на сайта на формацията. Част е от Изпълнителния съвет на партията. 
14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Кирил Петков. Роден е на 17 април 1980 г., народен представител в 47-ото, 48-ото, 49-ото Народно събрание, сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. Петков е премиер на страната от декември 2021 г. до август 2022 г. Завършил е финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10 на своя випуск, се посочва в биографичната справка, публикувана на страницата на ПП. През 2018 г. създава за българските студенти от природонаучните дисциплини Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки (CASI) в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски  и е един от основателите на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към университета, афилииран с Харвардския университет. Петков е с опит като предприемач и развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност, както и бизнес в разработването на пробиотици и биотехнологии.  
15. Водач на листата на партия „Народна партия „Истината и само истината“ е диетологът Огнян Симеонов. 
16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Красимир Янков. Роден е на 11 декември 1974 г. в Стара Загора, съобщи за БТА Янков. Завършил е Икономическия университет във Варна и Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов – специалност „Финансов мениджмънт“. Народен представител е в 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. 
17. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“ е Спас Спасков.
18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“ е Маргарит Мицев. Според сайта на политическата формация, той е заместник-председател на партия "Общество за нова България". Бил е депутат от СДС в 36-ото Народно събрание, според информация от сайта на парламента.
19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е Татяна Дончева. Тя е юрист, лидер на „Движение 21“, посочват от коалицията. Родена е на 28 януари 1960 г. в Трявна. Била е депутат в няколко парламента и заместник-председател на 45-ото и на 46-ото Народно събрание, според информация на сайта на парламента.    
20. Водач на листата на ПП „Партия на зелените“ е Владимир Николов. Той е председател на "Партия на зелените", според сайта на формацията. 
21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Арман Бабикян. Той е роден на 15 януари 1967 г. във Варна. Женен, с две деца. Владее английски, руски и арменски езици. Арман Бабикян е експерт по маркетинг и ПР. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ” и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирал е „Радио мениджмънт“ в университета „Фредония“ в щата Ню Йорк, САЩ. През 2012 г. получава награда за граждански принос, присъдена му за 20-годишнината на клуб „Отворено общество“ – Варна. Дълги години е работил като журналист в Българското национално радио и Радио „Свободна Европа”. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание, според информация предоставена от партията.
 22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ–СДС е Георги Георгиев. Той е роден на 26 май 1986 г., сочи справка на страницата на Столичната община. Завършил е „Право“ в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2010 година. Опитът му включва и богата процесуална практика пред КЗК и ВАС в производства по оспорване на актове и действия на възложители на обществени поръчки. Георгиев е зам.-председател в настоящия Столичен общински съвет (СОС). Бил е председател на предишния СОС. 
23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Мариян Белоев.
24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Христо Проданов. Роден е на 24 март 1977 г. в Панагюрище. По професия е инженер, икономист. Бил е депутат от „БСП за България“ в няколко парламента, показва справка на сайта на Народното събрание. Проданов е министър на туризма в правителството на премиера Кирил Петков.   
25. Водач на листата на партия „Величие“ е Георги Куков. Роден е на 18 февруари 1963 г. в Кюстендил. Завършил е Математическа гимназия през 1981 г. През 1991 г. се дипломира от Медицинската академия в София със специалност „Фармация“, се посочва в биографична справка, предоставена на БТА от кандидата. До 1994 г. работи като управител на аптека и медицинско осигуряване в Национален център по сърдечно-съдови заболявания, след което създава фирма, занимаваща се с търговия с лекарствени средства.    
26. Водач на листата на партия „ВМРО – Българско национално движение“ е Карлос Контрера. Роден е на 12 май 1987 г. в Перник, според справка на страницата на Столичната община. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", със специализация в областта на административното право, се посочва в съобщение на пресцентъра на ВМРО. На местните избори през 2023 г. е кандидат за кмет на София, а в момента - трети мандат общински съветник. 
27.  Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е лидерът ѝ Петър Клисаров. Роден е през 1968 г. в София, посочват на сайта на политическата сила. Учил е Философия и реторика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 1990 г. емигрира в Торонто, Канада. Там учи бизнес мениджмънт. Редовно пътува до България във връзка с бизнес проекти. През 2005 г. основава партия "Реформа", която през 2014 г. преобразува в партия "Пряка демокрация". На местните избори през 2023 г. Петър Клисаров е кандидат за кмет на София.  
28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ (ДПС) е Тимур Халилов. 
29. Водач на листата на партия „Зелено движение“ е Борислав Сандов. Роден е през 1982 г. в Мадан. Активист е в природозащитните каузи от студентските си години в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, където основава Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO, посочват от пресцентъра на "Зелено движение". Съучредител е на “Зелено движение“ през 2008 г. (тогава ПП „Зелените“). На няколко пъти е съпредседател на партията, понастоящем е член на Изпълнителния ѝ съвет. Сандов е бил народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание от парламентарната група на „Демократична България“. Заемал е поста вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите и политики в правителството на Кирил Петков.  
30. Водач на листата на партия „За велика България“ е Георги Иванов. 
31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ е Ангел Тасев. 
32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Александър Паунов. Роден е на 19 юни 1949 г. в гр. Пазарджик. По професия е икономист. Владее немски, руски и чешки езици, според информация на сайта на парламента. Бил е депутат в няколко парламента. Към момента е първи секретар на ЦК на „Комунистическата партия на България“ (КПБ), според сайта на политическата формация. 
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.