Международна конференция на тема „Избори и демокрация“ ще се състои на 21 май в столичния хотел „Хилтън“, съобщават от Асоциацията на европейските журналисти в България (АЕЖ-България).
Това е четвъртото издание на годишната конференция на Световния институт за пресата (World Press Institute) в София – „Нови хоризонти в журналистиката“.
За събитието у нас пристига Джеймс Джордан - директор „Новини“ за Европа и Африка в Асошиейтед прес. Той е координирал получилото награди отразяване на агенцията на войната в Украйна и е интервюирал украинския президент Володимир Зеленски два пъти. Гости на конференцията са още американският дипломат Томас Хансън, френско-ливанският старши репортер във France 24 Тарек Ф. Кай, Мадалина Войня, експерт от Румъния, и др.
„В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени нюансите в отразяването на избори в различен политически и културен контекст. Събитието ще подчертае нуждата от базиран на фактите подход, критичен анализ и ангажимент за безпристрастно отразяване“, посочват от АЕЖ-България.
Повече информация има ТУК.
/ ГН