По-леко ще живеем, ако помислим за земното, простото, каза в интервю за БТА Кристиян Паскалев, който доброволно поддържа храм „Св. Богородица“ в казанлъшкото село Овощник. В дните на светлите Великденски празници той пожела на всички най-вече здраве и да помислят за човешкото. „Пожелавам на всички поне частица да усетят от това, което усещам аз. Вкусете и ще видите колко благ е Господ, блажен е човекът който се нему уповава“, каза той.  
В момента Кристиян Паскалев е на 22 години, а в храма в родното си село е започнал да помага от 2015 година. „Постепенно станах двигател на всичко, свързано с храма. Не мога да кажа точно защо, може би Бог ме е харесал и ме е избрал за това. Така си мисля аз, така го усещам“, обясни той. По думите му това го кара да чувства душевен мир и удовлетвореност за достоен земен път.
Професионално Кристиян Паскалев не се занимава с нещо, свързано с религията. Той е студент в специалност „Растителна защита“ в Аграрния университет в Пловдив и разказва, че няма много свободно време, защото освен с образованието си се занимава и с домашни задължения и с основната си работа. „Много енергия и внимание обаче продължавам да отделям на храма, а от години съм самодеец в местното читалище "Просвета - 1908", ръководя и певческата група „Пъстра броеница“, разказа той. Интерес към народното пеене е изпитал през 2017 година, тъй като има в рода си музикант и певец и смята, че има „нещо заложено свише“. През 2020 година е станал ръководител на групата, а от 2022 година е в настоятелството на читалището. 
Според Кристиян Паскалев религията и традициите, макар и да са две различни неща, ни помагат да се запазим като народ. „В празничните дни храмът е отворен по цял ден, местното население знае това и го посещава. Днес чух думите „Колко е хубаво да има къде да си идваме... тук в село“, които истински ме стоплиха и сгряха душата ми“, обясни той. По думите му напоследък към храма в Овощник има интерес не само от местните хора. Идват и такива, които нямат нищо общо със селото и още от първото си посещение се възхищават на храма, на двора, на поддръжката и на обслужването и посрещането, дори да звучи нескромно, отбеляза Кристиян Паскалев и подчерта, че посрещането трябва да бъде винаги с усмивка. „Дори нещо в теб да гори. Така правя аз. В съботния ден неочаквано семейство от София, отседнало в близкия спа комплекс, ме потърси по телефона с молба да се видим и дойдоха в храма. Мъжът каза, че са дошли за първи път на Разпети петък и много са харесали всичко, затова са решили да дарят сумата от хиляда лева за подлежащите разходи на църквата“, разказа той. На Великден храмът в Овощник е получил и още едно дарение – ценна икона на Исус Христос, а на Гергьовден местни жители, които оценяват труда и направеното до момента и имат желание да помогнат, са дарили сумата от 500 лева. 
По думите на Кристиян Паскалев храмът е в сравнително добро състояние, макар да е на 127 години. През последните години са направени частични ремонти. „Сега на дневен ред е покривът на храма, непосилно за нас е да го ремонтираме основно, но сме почти готови да го укрепим и да поставим водосточни тръби, които до момента липсват. Задвижена е и реставрация на иконостаса, следва да подменим и настилката на пода, тъй като е доста изгнила“, обясни той. Най-голямата мечта на младежа и неговите съмишленици е в храма да се изгради камбанария с купол, тъй като досегашната е с метална конструкция. 
Кристиян Паскалев изрази надежда всичко това да се случи скоро. Той обясни, че както в двора, така и вътре в църквата се изисква много поддръжка, но той и хората, които с радост му помагат, засега се справят. „Доста хора дават от себе си и помагат, много съм им благодарен“, каза той.