Фестивалът на преживяванията "Хисарлъка Experience" ще се състои тази година от 12 до 14 юли, съобщиха организаторите от  Collective Crew. Събитието ще се състои за трети път, в крепостта над град Кюстендил и ще бъде със свободен достъп. 
На музикалната сцена в първата вечер ще излязат "Мерудия", Ethno Venture и Kopriva. През втория ден участие във феста ще вземат Руши, Yana и Leena. В последната вечер на фестивала група PIF и талантливите Jin Monic ще зарадват посетителите със своята музика, казаха организаторите. 
През деня изложби на талантливи артисти, занаятчийски изделия и вкусотии ще допълнят изживяването. Около старинната крепост за децата ще има организирани игри, арт-работилници, атракциони и други весели занимания. Посетителите ще имат възможността да се насладят на залеза от хълма над града и природата в парка през целия уикенд. 
За първи път по време на тазгодишното издание ще има отворена сцена, където посетителите ще имат възможността да се проявят и да споделят своя музикален талант пред публиката, казаха още организаторите на фестивала. Той се осъществява с подкрепата на Община Кюстендил и местното Сдружение по туризъм. 
Идеята на организаторите от Collective Crew е да съберат на едно място красотата на старинните забележителности с модерните технологии, в красиво преживяване сред природата. Фестивалът предлага изложби, топла храна и студени напитки, хамаци сред дърветата, за пълен релакс на посетителите на феста, допълниха още организаторите.