Русенската група „Нови 24 часа“ на сдружение „Анонимни Алкохолици“ /АА/ кани на открита сбирка на 11 май от 13 часа в сградата до католическата катедрала „Свети Палем от Кръста“ на ул. „Евгени Босилков“ 14. Инициативата е по повод третата годишнина от създаването на групата в Русе. Вратите са отворени за всички желаещи, които се интересуват от болестта алкохолизъм, включително и за професионално ангажирани с материала специалисти. 
В програмата е предвидено изложение, което запознава с „Анонимни Алкохолици“ по света, в България и в Русе. Темата на демонстрационната сбирка е „Какви бяхме преди, какво се случи и какво представляваме сега“, като присъстващите ще могат да зададат своите въпроси и да получат откровени отговори.
„Целта на тази сбирка е да ви представим нашата дейност, да отговорим на въпросите ви и да запознаем обществеността с „Анонимни Алкохолици“, казват организаторите.
Русенската група има сайт: sites.google.com/view/new24hours, както и електронен адрес: [email protected]. Сайт на АА България е на адрес www.aa-bg.info.
„Анонимни Алкохолици“ е общество на мъже и жени, които споделят помежду си своя опит, сила и надежда, за да разрешат общия си проблем и да помогнат на други да се възстановят от алкохолизъм. Единственото изискване за членство е желанието да се спре пиенето. Няма такси или вноски за членуване в АА. Ние се издържаме сами чрез собствените си волни дарения. АА не е свързано с каквато и да е секта, религия, политика, организация или институция. Не желае да се включва в обществени спорове. Не подкрепя и не се противопоставя на каквито и да е каузи. Главната ни цел е да останем трезви и да помогнем на други алкохолици да достигнат до трезвост. Анонимността е духовната основа на нашата общност и дава увереност на нашите членове, че тяхното възстановяване е възможно и е лично тяхна работа. Пиещите алкохолици често избягват помощ, при оказването на която може да бъде разкрита самоличността им“, обясняват от АА.