Ивелин Първанов е водачът на листата с кандидати за народни представители на политическата партия "Възраждане" за Ловешка област за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Ловеч общинският лидер на партията Милен Велев, който ще е втори в листата.
Ивелин Първанов посочи, че ще води листата и в Плевенска област. Депутат е в 49-ото Народно събрание, бил е част и от 48-ото.
„Радвам се, че кампанията тази година е "две в едно". Хубаво е, че се допълват двете кампании, защото интересите на българската държава и българския народ трябва да бъдат отстоявани и защитавани не само в рамките на нашата родина, а и зад граница. Няма как да разделим двете“, посочи Първанов.
По думите му трябва да има стратегия за развитие на цялата страна, а не да се дели на региони. „Интересите на България трябва да бъдат отстоявани и от българите, и от останалите европейски народи. „Възраждане“ се явява като европейски интегратор в европейския Изток. Нашата идея е да създадем самостоятелна патриотична фракция в Европейския парламент. За това са необходими поне седем партии от различни държави и поне 23 депутата“, каза Първанов и добави, че вече имат подкрепата на такива формации.
Партия „Възраждане“ ще се явят с пълна листа на предстоящите парламентарни избори. На трето място в нея е Глория Данчева, общински съветник в Априлци. След нея е Моника Петрова, общински съветник от „Възраждане“ в Общински съвет – Ловеч. На пето място е Марин Генов от Тетевен, собственик на верига магазини и спонсор на детска футболна школа. След него са Юлия Василева, управител на магазин, Снежана Линджова, старши учител в детска градина, осми в листата е Ташо Цоков.
В кампанията ще разчитат на директната връзка с хората. „Нашата основна цел в тази кампания е да събудим вярата на българите в собствените им сили“, добави Ивелин Първанов.