Серийните номера на общо седем машини за гласуване, които ще преминат през удостоверяване на съответствието преди предстоящите избори „две в едно“ на 9 юни, бяха изтеглени на случаен принцип по време на публична процедура в Министерството на електронното управление. 
На тегленето на номерата присъстваха служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, служебният министър на електронното управление Валентин Мундров, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене бяха поканени и присъстваха също представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание. 
В тегленето на серийните номера участваха и представители на медиите, с цел максимална прозрачност на процедурата, като един от тях беше изтеглен  от репортер на БТА.
Ще предприемем всички мерки във всяка област, за да има честни избори, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той благодари на журналистите, че са участвали в тегленото на номерата на машините, които ще бъдат удостоверявани. Искам наистина всички да се убедят, че в целия процес всичко ще бъде публично и прозрачно и пред очите на всички български граждани. Видяхте и се уверихте със собствените си очи какво се случва, а чрез вас ще се убедят и българските граждани, каза Главчев.
В отговор на въпрос той посочи, че няма да коментира политическите сили и техните диалози. Ние имаме за задача да подпомогнем организирането на избори, в политически дебати не влизаме и нямаме отношение към тях, заяви служебният премиер.
Попитан има ли доверие в служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, Главчев каза, че към всички министри в неговия екип има доверие.
Според министър Валентин Мундров е важно да бъде върнато доверието на гражданите в машинното гласуване и да бъдат проведени честни и демократични избори на 9 юни.
Поемайки поста, вече заявих, че процесът по удостоверяване на машините ще бъдат открит, прозрачен и публичен, каза Мундров преди началото на процедурата. 
След като бъде инсталиран софтуерът и машините ни бъдат предоставяни, ще започне проверката за съответствие. Процесът ще бъде публичен. В него ще участват и външни експерти, посочи още служебният министър на електронното управление.