Досегашният русенски депутат Иван Иванов очаквано отново ще води листата на БСП в Русе на извънредните парламентарни избори на 9 юни. Бившият земеделски министър от Шумен се сработи добре с русенската организация на партията и за пореден път оглавява листата в 19 многомандатен избирателен район.
По информация на „Утро“ в челото на листата ще бъдат две добре познати и уважавани имена - Ивалинка Цанкова и Елисавета Досева. В листата ще присъстват и нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Имената на всички кандидати за депутати от БСП се очаква да станат известни днес.
„Ще бъдат трудни избори, защото обстановката, в която започна кампанията, е изключително тежка за цялата държава. Очаквам кампания, която заради войната между ГЕРБ и ПП-ДБ ще отблъсне доста избиратели, но в крайно сметка БСП се идентифицира като единствената алтернатива на това управление. Ние не влязохме в никакви сглобки, уговорки и т.н. и очакваме това да се отрази положително на нашия резултат. Ще водим позитивна кампания, няма да влизаме в тази мръсотия между бившите партньори, която се лее отвсякъде. Най-важното е, че не сме се набъркали по никакъв начин в това, на което българските граждани стават свидетели в последните седмици и разчитаме на по-широка подкрепа, разбира се, заради тази си позиция“, каза за „Утро“ Иван Иванов.
Той посочи и основните теми за Русе и областта: „Ще действаме активно за завършването на магистралата Русе-Велико Търново, в приоритетите ще залегне също изграждането на втори мост над Дунав при Русе. Приемането ни в Шенген и по суша е много важно, тово ще се отрази изключително добре на развитието на Русенска област. Традиционно ше работим и за  чистотата на въздуха в Русе“.