Русенската опера ще представи балетния спектакъл "Лебедово езеро" от Чайковски утре вечер в Доходното здание в крайдунавския град. Поводът е Международният ден на балета - 29 април, съобщи пиарът на културната институция Диана Димитрова. 
Постановката и режисурата са на Румен Рашев. Художествен ръководител е Весела Василева, а художник на декора и костюмите е Първолета Чавдарова-Летиция. 
В главната роля на Одета - Одилия русенци ще видят примабалерината на Русенската опера Станислава Караджова-Пенчева. "Одета и Одилия - два образа толкова противоположни като бялото и черното. Така ги е обрисувал с музиката си Чайковски в гениалната си творба "Лебедово езеро". Трябва да си много музикален, за да можеш да почувстваш този антагонизъм в себе си и да пресъздадеш черния и белия лебед толкова различни", казва Станислава Караджова - Пенчева. 
В принц Зигфрид ще се превъплъти японският танцьор Масаки Такада. "Принц Зигфрид е чиста душа и поради това е пленителен образ. Носи в същината си истински класически стил", обясни Такада.