Най-старото и най-голямо читалище в Ямбол обяви дарителска кампания за спешен ремонт. Покривът на 160-годишната сграда е силно компрометиран и има течове в помещенията и на сцената в зрителна зала, от ремонт се нуждае и фасадата, посочват от Народно читалище „Съгласие – 1862“ на фейсбук страницата си.
„В настоящата ситуация не сме в състояние сами да осигурим необходимите средства, с които да започнем тези дейности, с цел запазване и нормално ползване на читалищната сграда. Очакваме финансова подкрепа и от Община Ямбол. Сградата не е общинска собственост, но тя е собственост на всички граждани на Ямбол“, пишат от читалището.
По решение на общото събрание и читалищното настоятелство е разкрита дарителска сметка, която също е публикувана във фейсбук страницата на културната институция. Кампанията е под наслов „Срещни историята, спаси наследството“. 
„Това е не само най-старата, но и най-голямата културна институция, дом за школи и клубове, посещавани от деца, младежи и възрастни. Това е и единственият дом на Драматичния театър „Невена Коканова“, припомнят от ямболското читалище „Съгласие – 1862“.