БТА ще почисти и освети фасадата и ще обнови и направи достъпни входовете на сградата си в София. Двата проекта на БТА са сред  одобрените по Проект "Красива България", част от програмата на Министерството на труда и социалната политика. 
Ще бъдат обновени трите входа на сградата на БТА, като на централния вход се предвижда да бъде изградена рампа за достъп на хора с увреждания. На входа за бъдещата читалня, в която посетители ще получават достъп до материали от архивите на БТА, ще бъде обновена съществуващата рампа. Пред зала "МаксиМ" и пред Националния пресклуб на БТА ще бъдат изградени платформи за безпроблемен достъп за колички за хора с увреждания.
Предвидено е също да бъде направено основно почистване на фасадата на агенцията и да бъде сложено ново осветление, което ще даде възможност за визуализиране на голям брой светлинни сценарии.
Общата стойност на двата проекта е 557 961 лв.
Сградата на БТА продължава да се модернизира с цел да стане и по-достъпна. На 23 януари беше пуснат в експлоатация новоизграденият асансьор, който дава лесен достъп на хора с увреждания до Националния пресклуб на агенцията. Проектът е финансиран със средства от бюджета на БТА, като инвестицията е за малко над 250 000 лв. без ДДС.  Паралелно с това бяха показани и резултатите от проекта на агенцията за облагородяване на пространството в задния двор на сградата на медията, чрез изграждане на нов паркинг, който беше изграден през 2023 г. по Проект „Красива България“. В рамките на проекта бяха облагородени 1695 кв. м дворно пространство в границите на урегулиран поземлен имот на БТА. Общият бюджет на проекта бе на стойност 255 381 лева. Финансирането по Проект „Красива България“ бе в размер на 45 % от средствата, а агенцията осигури останалите 55 %.