Росен Желязков допусна грубо нарушение на реда и на Конституцията. Трябваше да дадем някакъв знак, че все пак трябва да спазваме правилата в това Народно събрание. Усещането, че можем да правим каквото си искаме трябваше да бъде пресечено. Това заяви бившият премиер Николай Денков в предаването „Лице в лице“ по бТВ.
По-рано днес Росен Желязков беше освободен предсрочно като председател на 49-ото Народно събрание. Решението бе подкрепено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН), „против" гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС.  
„Делян Пеевски може да говори много неща. Истината е, че той стои на първия ред на това Народно събрание, който е доказано корумпиран по американското и английското законодателство. Нека да обясни защо е в списъка „Магнитски“ и не може да лети в чужбина. Това са въпроси, на които той никога не е дал отговор“, каза той. 
Денков коментира и преговорите за правителство с ГЕРБ-СДС. Ние започнахме преговорите за правителство с Борисов, но всеки път, когато си уговаряхме среща с Борисов, се оказваше, че преди нас е дошъл Пеевски и те вече са се разбрали какво ще се случи. Когато започнеше разговорът се оказваше, че вместо с Борисов, ние си говорехме с Пеевски. Говорихме си с Пеевски, защото той се беше настанил на масата. Това е все едно да поканите съседа, а той да дойде с още двама съседи. Изборът беше или правим редовно правителство, и продължаваме, или се връщаме обратно в едни служебни правителства, които междувременно сключиха договора с „Боташ". Между Коледа и Нова година енергийният министър на Радев сключва едно споразумение, за което сега ние, вие, зрителите плащаме по един милион лева всеки ден на „Боташ“, обясни той.
На 19 април парламентът възложи на министъра на енергетиката да предприеме необходимите действия за предоговаряне на споразумението с „Боташ“.
По думите на Денков, който е сключил този договор, е заложил изключително неизгодни условия за България.
За това защо е било направено редовното правителство Денков обясни: „Ние сложихме на масата нашата програма и казахме: „Готови ли сте вие да подкрепите нашата програма, за да работим по нея“. Работихме по нашата програма до края на декември и успяхме да свършим някои нелоши неща. В момента, в който другата страна каза: „Ние до тук бутахме по вашата програма, но сега искаме да тръгнете по нашата“. Ние казахме: „Не това няма как да стане. Или продължаваме с реформите и това, което сме се разбрали или ще се оправяте без нас“.