Танцовата школа "Дюн" от Бургас ще се състезава на световните финали на престижния танцов конкурс Dance World Cup в Прага през юни и юли, съобщават от екипа на школата в морския град. Тридесет възпитаниците на "Дюн" ще се съревновават със свои връстници от цял свят в три възрастови категории в състезателните стилове съвременен танц, танцово шоу, джаз танц, характерен танц и лирикъл.
За да получат правото на участие в световните финали, танцьорите на "Дюн" преминаха успешно през българската квалификация за конкурса, където спечелиха 17 квоти за участие. Сега школата организира благотворителна кампания, с която набира средства за разходите за участие на всички деца в конкурса, като отделно от това родителите са поели ангажимент да поемат пътните и настаняването на своите деца, допълват от школата. 
Танцова школа "Дюн" има над 30-годишна история и участие в многобройни танцови форуми у нас и в чужбина. Носител е на престижни награди от национални и международни конкурси. 
Световният танцов конкурс Dance World Cup е насочен към деца и младежи на възраст до 25 години. Негов организатор е DWC Limited, неправителствена организация, регистрирана под номер 103706 в Джърси, Нормандски острови. DWC Limited си сътрудничи с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси, както и за провеждането на големия световен финал по танцово изкуство – Dance World Cup. На световните финали всяка година се класират участници, преминали успешно регионални квалификации по държави. Всяка година в края на юни и началото на юли месец за световната купа се борят над 12 000 участници от 38 държави от цял свят. Най-големият и посещаван танцов конкурс представя различни  състезателни танцови стилове, между които класически балет, модерен балет, джаз и шоу-денс, хип-хоп, характерни и народни танци, мюзикъл, степ и други.