Деца, родители и други доброволци се включиха в почистването на парковата зона в Кошарна, центъра на селото и облагородяването му със засаждането на цветя в градинката. Акцията беше организирана от Ивелина Костова, ръководител "Услуги" в Община Сливо поле, заедно с екипа на Общностен център за деца и семейства в Община Сливо поле и Гюрджан Яшар, кмет на село Кошарна.
Наред с това Ивелина Костова, която е и  образователен медиатор, заедно със социалния педагог Пламена Василева и екипа на Общностния център за деца и семейства в община Сливо поле отбелязаха Международния ден на Земята във всички детски градини на територията на община Сливо поле и с учениците в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Ряхово.
Специалистите предоставиха на деца и ученици работни материали, с които да покажат своите творчески умения. Направени бяха множество табла, рисунки и макети, посветени на Земята.
Бяха посетени детските градини "Мечо Пух" в Сливо поле и филиала в Ряхово, "Пролет" в Малко Враново и филиалите в Стамболово и Голямо Враново.
"Земята е наша къщурка зелена
и нека е чиста, добре подредена..."

цитират стих на Мая Дългъчева организаторите на инициативите и обобщават - "Искаме чиста планета за нас!".