Традиционният празник „За хляба наш“ събра пазители на традициите в ямболското село Симеоново. Малки и големи пресъздадоха пътя на хляба от нивата до трапезата – оранта на земята, сеитбата на житното зърно, вършеенето с диканята на хармана, прибирането на реколтата в хамбарите, омесването в нощвите и изпичането в пещта.
Вкусът на дъхавия прясно изпечен домашен хляб с квас е незабравим, разказа 77-годишната Иванка Йорданова от село Тенево и обясни и как са го приготвяли нейната майка и баба навремето: „Направят квас и като той втаса, изсипят го в повече брашно и почват да го месят. Месят по много, по десетина хляба. Едно време беше по-вкусен, а сега слагат набухватели и други примеси.“
Празникът „За хляба наш“ се организира за 17-а поредна година. Той е част от проявите, с които съставената от 44 села земеделска община Тунджа отбелязва своя празник – Деня на Земята, на 22 април. 
Духът на съпричастност на този празник, идва от това, че хората в Тунджанско винаги са били здраво свързани със земята и своите корени, съхранявайки и предавайки изконните български традиции на поколенията, каза кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. 
На празника присъства и официална делегация от Болград, водена от кмета Сергей Дмитриев. Гостите бяха поканени да приседнат на тъкана българска черга и да опитат прясно изпечен хляб и домашно сирене, гарнирани със зелен чесън от градината. 
Кулинарно изложение в парка на селото предложи на посетителите традиционни български печива – баници, погачи, козунаци и други тестени изкушения. Празникът завърши с кръшни хора на площада. За настроението се погрижи певицата Славка Калчева.