Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков обяви на пресконференция вчера, че клубът изплатил цялата главница към НАП и сега оставали само лихви от 2-3 милиона, върху които обаче нямало да текат лихви! Другите задължения - 2 милиона към Столична община и още някакви дългове, били разсрочени до 2027 година. Имало и да се връщат някакви 17-18 милиона на бившия спонсор Васил Божков, но хазартният в близкото минало властелин споменал по-рано, че няма да си търси парите. Сега Сираков щял да го пита дали наистина се отказва от тази сума.
Новината, че „Левски“ стъпва на крака, е добра за българския футбол. И веднага трябва да се спомене изключителната роля на Станимир Стоилов. Мъри е човекът, който дойде на гола поляна, доведе за жълти стотинки или без трансферни суми неизвестни никому бразилци и направи фурор с тях. Само от продажбите на Сундберг, Уелтън и Роналдо тази зима „сините“ получиха милиони евро, а имат да прибират и още траншове. Задава се продажбата и на Кордоба.
Затова, ако вчера Сираков се похвали, че „първостепенната задача“ била изпълнена, дължи поне благодарствено писмо до бившия си приятел. Но даже не му спомена името. Стоилов спаси клуба, а че избяга от „Левски“ в знак на бойкот срещу управата и сега уверено води „Гьозтепе“ към елитната турска лига, си остава тема за отделен коментар.